FORWARDGRACE

 

Leven vanuit genade

Het is genade die ons heeft gebracht waar we zijn. Het is genade die er voor zorgt dat je door kan gaan. Het sterven en opstaan van Jezus zorgde ervoor dat onze zonde vergeven worden. Het is de genade en betrokkenheid van God met ons als persoon waardoor we vooruit kunnen blikken en er een hoopvolle toekomst is.

 

Genade uitdelen en doorgeven

We willen een gemeente zijn die genade geeft. Wat je achtergrond ook is, waar je ook vandaan komt. We willen dat liefde, acceptatie en waardering voor elkaar hoog in het vaandel staan. We zijn allemaal mensen met fouten en gebreken. We willen elkaar niet beoordelen of veroordelen, maar er samen voor gaan om Gods liefde aan elkaar te laten zien. Je mag komen zoals je bent!

 

Het verleden achter je laten

Het verleden kan een stempel op je leven drukken en je kunt het niet vergeten, maar we geloven dat God ervoor kan zorgen dat het verleden zijn kracht verliest in het heden. Gods genade geeft wat in het verleden gemist is, of is misgegaan. We willen een gemeente zijn waar mensen het verleden achter zich kunnen laten. Dit is een proces en mag tijd kosten

 

Geloven in een hoopvolle toekomst

De bijbel zegt dat God een hoopvolle toekomst heeft. Dit betekent dat God voor iedereen een plan en een bestemming heeft. Het zegt dat iedereen uniek is, waardevol is en dat we elkaar nodig hebben. We willen een gemeente zijn waar iedereen zijn gaven en talenten mag inzetten, een gemeente waar iedereen een plek mag hebben en nodig is. We willen een plek zijn waar gaven en talenten zich ook mogen ontwikkelen. Een plek van creativiteit waar we mensen helpen en coachen om tot hun bestemming te komen.