Bas, Eline, Rafael. Abigail, en Eljada

Al een aantal jaar ondersteunen we als gemeente Bas en Eline v.d. Wouden en hun gezin die  vanaf 2016  woonachtig en werkzaam zijn  in Campina, Roemenië.

Wij kwamen eerst afzonderlijk naar Roemenië in onze tienerjaren en werden geraakt door het zien van al het lijden. Nadat Bas en ik getrouwd waren realiseerden wij ons dat God ons riep om dit land te dienen. Het was niet duidelijk hoe en wanneer dit zou gebeuren, maar wij begonnen te dromen en te bidden. In 2011 kwam Bas terug in Roemenië met de Bijbelschool en op deze reis bezocht hij een stad met de naam Campina. Nadat hij een krachtig getuigenis hoorde in Mana Deschisa wist hij dat hij naar deze plek terug moest komen waarbij hij dacht dat dit snel zou gebeuren. God had echter een ander plan en een andere timing. Vervolgens gebeurde er veel in ons privé leven en God zegende ons met twee prachtige kinderen terwijl ons leven in Holland verder ging en wij dachten dat de droom om naar Roemenië te gaan uitgelopen was op een gesloten deur. Maar in januari 2015 hoorden wij iemand in onze kerk over Roemenië, Campina en Mana Deschisa spreken en onmiddellijk werden wij opnieuw geraakt. Deze keer echter begon God te bewegen en deuren te openen. In het begin van 2016 gingen wij eerst zes maanden met onze kinderen om te dienen. Het was een uitdagende maar kostbare tijd en wij ervaren dat God nog niet klaar met ons is in Campina, dus stappen wij op Gods vleugels, vertrouwende dat hij voor ons zal zorgen en ons zal gebruiken om een zegen te zijn voor de verwonde mensen in Roemenie.”

Bas en Eline.

Na eerst bij Mana Dechisa gediend te hebben , zetten zij zich nu vol enthousiasme  in voor het gaarkeukenproject van stichting” Pofta buna” in Campina.  Ze houden ons regelmatig op de hoogte van alle activiteiten dmv een nieuwsbrief.

Naast maandelijkse financiële steun vanuit de gemeente, worden er regelmatig acties gehouden voor een extra  ondersteuning van dit gezin.